Vårliga växter

Nu har vi laddat upp butiken med massor av härliga vårväxter! Ranunkler, doftviol, ornitogalum, frittilaria (kungsängslilja).

Vi har även fyllt på med lite "vanliga blommande" Lycklig Lotta, Begonia, S:t Paula

Vi håller på för fulla muggar att göra vårplanteringar. Bilder på dessa kommer lite senare!


Ranunkler, kungsängslilja, doftviol...

... är några av dom växter som kommer i morgon torsdag. Ranunkler, kungsängslilja och doftviol är alla tre riktiga vår blommor.
Men visst kommer det massa annat också. Både gröna och blommande växter. Återkommer med lite bilder när vi packat upp morgondagens leverans.

Men visst är man riktigt less på den här kylan nu som aldrig verkar ge med sig. Vi längtar efter vårsolen, dom första penseérna, takdropp -  den härliga våren som just nu verkar långt borta!


Mera cult

Ja nu har det återigen kommit lite nytt från Cult. Den här gången kom dom nya träfaten. Dom är riktigt snygga, dom är gjorda i bambu tål därför vatten. Så nu kan man ha den brickan till diskmedelspumpen och tvålpumpen också.

En annan nyhet är changettan i glas. Den är lite högre än den vanliga svarta och vita, men även den är riktigt snygg. Så nu är frågan, ska vi även ta hem trean i glas? Trean är i samma höjd som den vanliga trean.
Vi har även fått frågan om vi ska ta hem den fyrkantiga modellen med fyra brickor. Och jag tror faktiskt att den kan vara snygg att ha på bordet oxå.

Är det nåt i cult serien som ni saknar?Välkomna in!


Parallell sorgdekoration

Det är kul när man får göra något lite mer "ovanligt" sorgbinderi. En parallell dekoration hör väl inte direkt till vardagen hos oss när vi gör sorgdekorationer, men det kanske beror på oss själva, att man är lite för feg att ta ut svängarna när man binder. Tror faktiskt också att kunderna tycker att det är roligt när dom får s se något som man inte alltid ser i kyrkan.

Den här dekorationen är gjord med bara vita liljor och blåa anemoner. Själva oasis spaden har jag bara täckt med aspidistra blad som jag fäst med nålar.Vad tycker ni, traditionellt binderi eller ska man ta ut svängarna lite? Sorgbinderi kan ju vara lite känsligt ibland.


Alla hjärtans dag!

På söndag är det väl som dom flesta vet alla hjärtans dag! Självklart har vi laddat upp butiken med massor av buketter och dekorationer, choklad, nallar och gulliga kort!

Vi har extraöppet Söndag 14/2 10-13
Och vi kör även ut bud inom Dorotea på söndag.
Välkommen in!

Vårlökar

Som jag kanske berättat tidigare har vi en praktikant hos oss måndagar och tisdagar varannan vecka ungefär. Hon heter Emma och går floristprogrammet på gymnasiet i Östersund. Det är alltid lika kul att ha en floriststuderande hos sig, dom har alltid massa roliga ideér och nytänkande. Hon är superduktig!

Här håller Emma på att göra lite våriga planteringar med lökar, pärlhyacint och tulpanlökar.Idag fick vi hem härliga tulpanlökar och pärlhyacintlökar.


Vi tog även hem lite mer blommande växter, det börjar ju lite smått finnas lite mer och mer av blommande växter. Så idag fick vi en mindre modell av Hortensia, en jättefin rosa primula, och en rosa Calandivia. Fick även hem en jättesöt kuvertros.

       


Black and White

I helgen gjorde jag årets första brudbukett. Man är ju inte bortskämda med brudbuketter den här tiden på året, så det var jätteroligt.

Bruden ville ha vita och svarta rosor i sin bukett. Jag pratade med vår blomleverantör, Heyer, och dom skulle fixa så att dom färgade en grand prix ros svart. Men tyvärr så blev det inte som planerat. Den röda rosen hade inte dragit åt sig någon färg alls, utan endast bladen blev färgade.
 
Jag pratade med bruden, och föreslog den mörkaste av dom röda rosorna, Black Baccara, och hon tyckte att det var ett jättebra förslag.
Så istället färgade jag några texasgräs svarta, använde ett svart pärlband som dekoration.
Så när bruden hämtade buketten i lördags var hon mycket nöjd. Så vi hoppas att hon fick en underbar bröllopsdag och vi önskar brudparet all lycka!


RSS 2.0