Gå bort present!

Den här korgen med lite god Årechoklad, calandivia, snapsglas och några låtsasjordgubbar är väl en passande gå bort present när man är bortbjuden?! Har ni tur kanske ni även får en smakbit när ni gett bort den ;)


Lite smått och gott idag!

Vilken sommarvärme vi har fått. Men nu är det bäst att man inte glömmer att vattna, växterna ute och även inomhus för den delen torkar på nolltid i den här värmen. Idag kom som vanligt Martin med blommor till oss. Han hade otroligt fina rosa kvistrosor.


Och inte måste väl blommor vara nån färgsprakande färg?! Vísst är den här helt gröna agaphantusen otroligt läcker. Håller väldigt länge och är väldigt egen.


Sen måste ni bara spana in den här Callan. Är nästan svart i färgen. Vi har haft den hemma tidigare fast i lite större modell. Nu fick vi den lite mindre, men buskigare! Den är mörk mörk mörk lila. Otroligt vacker! Många tror att callan är väldigt svårskött. Men det stämmer inte riktigt. Oftast vattnar man den alldeles för mycket, men är man lite sparsam med vattningen och ställer den ljust, håller callan sig riktigt bra!


Sandplanteringar

Nu har vi lite nya planteringar i butiken. Lite blandplanteringar i hjärtkrukorna. Men även roliga sandplanteringar i glaskrukor. I dom är det endast tåliga succelenter som kräver lite vatten. Dom här sandplanteringarna vattnar man lättast genom att ta en matsked med vatten och hälla närmast blomman. Runt krukan på blomman är det nämligen plast så att vattnet inte ska rinna ut i sanden och göra sanden ful. 

Kolastänger

Nu har vi ÄNTLIGEN fått hem dom sagolikt goda kolastängerna igen! Dom finns i smakerna lakrits, chokladkola, jordnötskola, gräddkola. Välkommen in!

Mera uteväxter!

För er som inte ännu har hunnit plantera ut växter så kan jag meddela att i morgon tisdag kommer det lite mera uteväxter! Det är beställt röd knölbegonia, jättetåliga att plantera på gravar, tagetes, vit bacopa, marguriter både vita och gula, spanska marguriter, röda rosor, nejlikor, pelargoner mm. Trots att plantsäsongen börjar gå mot sitt slut, så finns det fortfarande lite växter att få tag på. Men nu är det nog dags att planter om man ska hinna med att köpa några växter.


Midsommar = brudbukett

Nu är midsommarhelgen över, och äntligen har vi fått lite sommarvärme. Nu håller vi bara tummarna att det här håller i sig ett tag.

Midsommar brukar oftast betyda brudbuketter för oss som jobbar på blomsteraffärer. Och det gjorde det även i år. Brudbuketter är något av det roligaste man får göra som florist. Årets bukett var en stilren bukett i grönt och vitt. Bruden ville inte ha den bunden i en brudbukettshållare, utan bära den på armen.Små detaljer som pärlor är väldigt snyggt till. Små saker som gör det där lilla extra!
 

Jordgubbsdukning till midsommar?Vi har jättefina vin och snapsglas med härliga jordgubbar på. Perfekt till midsommardukningen. Eller passa på att köpa dom fina blommiga tallrikarna, kopparna och skålarna, just nu för halva priset.

    

Dom söta sommarbarnen är även fina att ge bort i present, eller som dekoration på sommarbordet.
Vi önskar er alla en härlig midsommar och håller tummarna för att sommarvärmen kommer lagom till helgen.

Välkommen in!

Öppettider Midsommar

Midsommarafton: 10-13
Midsommardagen: Stängt

Öppet som vanligt igen måndag.

Välkommen in!


Och du, varför inte beställa midsommarens finaste hårkrans på blomster ;)

Blom-Martin

Och som vanligt på tisdagar dök martin upp i vanlig ordning.  Mycket blått och gult även den här veckan eftersom det även är student och examen den här veckan. Men idag lyckades jag få med Martin på en bild. Han är alltid glad och trevlig.
.

Som ni ser på bilden, ligger alla snittblommor buntade och utan vatten på hyllorna. Varje sort var för sig. Han har ju även krukväxter som vi också handlar mycket av. Är väldigt kul att handla på det här sättet, istället för att beställa allt via telefon eller datorn, så har man ju här en möjlighet att se blommorna live, och känna och klämma. Men självklart förbeställer vi ju alltid rosor och sånt som är beställt så vi vet att vi får det kommande vecka. Men Martin brukar för det mesta alltid ha med sig nåt roligt som alltid slinker med in i butiken. Den här veckan hade han jättestora och fina papaver. Gröna frökapslar är kanske det lättaste sättet att försöka förklara hur dom ser ut. Jätteroliga att använda i både buketter och arrangemang. Det slank även med en jättefin lila kvistros, som var väldigt kraftig och fin.

Tåsjö #2

Igår måndag så var det dags för nästa sväng upp till tåsjö. Men den här gången hade vi inte lika tur med vädret, nog för att vi slapp regnet, men det blåste otroligt kallt. Men även den här gången gick det otroligt bra. Vi planterade ungeför 80 gravar. Nu blev det knölbegonia och kantlobelia. Vissa gravar ville även ha marguriter. Som tur var fick vi låna fikarummet av dom snälla vaktmästarna på kyrkogården och värma oss lite och få i oss lite fika.  


 Men nu dröjer det ända till hösten innan det blir dags för nästa tur upp till tåsjö. Då är det dags för ljungen. Men nu tycker vi att sommarvärmen ska komma, det känns som att det är dags för det nu. Nu har vi fått nog av kallblåsten!

Vardagliga sysslor...

Den här veckan har vi verkligen haft fullt upp. Både med studenten, beställningar, bud, begravningar och dom vardagliga sysslorna som finns i butiken. Sånt som man som kund kanske inte tänker på är vattningen, den tar väldigt mycket tid. Speciellt nu på sommaren när det är plant också som kräver vatten. Och så som vädret varit nu, ständig blåst, så torkar det ut på nolltid ute. Så vi tänkte dela med oss av lite vardagsbilder..
 
  

Men vi måste ju säga att vi tycker ju själva iaf att vi har världens roligaste jobb! Kreativ, man träffar mycket folk, en dag är aldrig den andra lik. Super!

Nu har Martin varit här igen..Ja, så var det tisdag igen. Idag blev det mängder med blått och gult. Det närmar sig ju studenten. Det blev blåa rosor, blå kryss, blå santini, blå delfinium med mycket mera. Det man bör tänka på med dom här blå blommorna, förutom delfinium är att dom är färgade. Så man ska vara försiktig så man inte färgar kläder. Därför är det väldigt bra när ni beställer student och examensbuketter att ni beställer med cellofan. Det skyddar kläderna. Nästa vecka ska jag försöka få med Martin på bild också så ni får se hur han ser ut. Han är holländare men pratar bra svenska.

I morgon onsdag kommer ny leverans från genbäcks. Kommer mera lobelior, petunia, dahlia, pelargoner mm. Kommer även jordgubbsplantor. Kommer även en fin alunrot som är perenn.


På lördag den 6/6 är det stängt eftersom det är nationaldagen! Öppet som vanligt igen på måndag!

RSS 2.0