Hyacinter - inte bara jul!

Hyacinter tillhör ju vårens lökar, men många förknippar ju hyacinter bara med julen! Men hyacinter är väldigt populära även nu på våren. Jättefina att skära av blomman och sätta i stora vaser. Göra lite våriga planteringar med olika sorters lökar, hyacint, pärlhyacint och tulpanlökar. Kan det bli mer vårlikt?!

Just nu kan man fynda hyacintlökar hos oss. 3st för 20kr Hyacinter är också otroligt fina att blanda med tulpaner, anemoner, ranunklar. Tillsammans blir dom en härlig vårbukett!


Alla hjärtans dag!

Det börjar närma sig alla hjärtans dag, 14 februari. I år infaller alla hjärtans på en söndag och vi kommer att ha söndagsöppet den söndagen! Vi kommer att ha öppet mellan 10-13.Varför inte ge bort en fin strut från Åre Choklad, Tycker om dig.

Eller en fin ask med praliner från Gränna chokladmakeri.Massor av fina buketter och dekorationer kommer att finnas färdigt. Och självklart mängder av rosor.Vårens färger från Cult

Äntligen har vi fått lite ström i vår kamera så att jag kan lägga ut lite bilder på det nya som kom från Cult. Som ni ser så är det pasteller som gäller även för Cult. Deras stora färg, Jade, finns nu även på diskmedelspumpen. Men även som manchett och ljus.

Sen den stora nyheten är dom nya manchetterna. Fjärlilsmanchetter och den nya Wave. Och jag måste säga att Wave blev en personlig favorit. Tycker verkligen att den var superfin!

En annan nyhet för oss är Plussa serien, den är också superfin. Även den kan man bygga ihop som man själv känner. Plussa har vi i citronell, jade, vit vas och vit skål.

I rosa har det kommit en fin change manchett som det står: det är mycket trevligare att vara två.

En annan nyhet är att nu finns changebrickorna i glas. Men dom har vi tyvärr inte fått hem ännu. Men vi har fått hem kub ljushållarna i två höjder. Och dom gör sig jättebra tillsammans med färg. Väldigt snyggt!


Kub har även kommit med en ny tvålkopp. Den finns enbart i vitt.En annan nyhet från kub är salt och peppar hållare. Dom kommer lite längre fram i vår och vi kommer att få hem dom i citronell.

I april släpps Cults nya uteserie. Då kommer vi att få hem stora change ljusstakar och manchetter för utebruk.


Uppackning pågår!

Pss.. nu har det kommit hem massor av nyheter från Cult! Här pågår uppackning för fulla muggar! Bilder kommer så fort allt är uppackat! Och jag kan lova, det är jättefina nyheter!!

Orange stjärnlök

Ornithogalum Dubium, orange stjärnlök, är en riktigt härlig vårblomma. Den trivs bäst och håller längst på en sval, men ljus plats. Den trivs även utmärkt ute till våren/ sommaren när frosten gett med sig.

Den här fina krukväxten fick jag hem i morse när Martin från Heyer kom med blommor.
Självklart fick vi även hem massor av härliga tulpaner. Orange, lila, gula, rosa och mixade färger.Tulpanens Dag

Idag den 15 januari är det tulpanens dag. Och visst finns det inget härligare än att få ställa en bukett med tulpaner på bordet. Dom är ju så underbara.

Våra tulpaner är holländska och kommer med vår Heyerleverantör.

Och självklart har vi massor av tulpaner, både mixade färger och enfärgade.Välkommen in!


Vårens pasteller

Ja visst är det väl lite önsketänkande att våren är här, men fantisera om våren kan man väl få göra när vi har bitande kyla ute.

Som ni säkert redan vet så är det pasteller som gäller i vår. Så nu är butiken omskyltad i pastellens alla färger.
Men även turkos och den nya färgen Jade är årets färger.Och som jag skrev i förra inlägget så har vi börjat få hem lite vårcult också. Men vi väntar hem mera. Men här kommer lite smakprover ialla fall.Vi har även lite REA på utvalda julcult artiklar. Bla kubfaten och den grafiska manchetten. 50% rabatt är det på detta.

Om något så är tulpaner och ranunkler ialla fall våren för mig. Och härliga att ha i vas på bordet hemma.


Omskyltning pågår

Ja nu är vi inne på det nya året. Här i butiken har vi haft fullt upp med att packa undan julen och skylta om. Och det tar sin tid. Men snart ska vi väl ha fått lite ordning och reda!

Vi har börjat få in lite smått av den nya vårculten. Men vi har långt ifrån fått allt. Men det är mycket pasteller, rosa, blått, turkos, nektar. Vi kommer även att få hem en ny färgdiskmedelspumpen, cults nya färg jade. En mindre pump, slinga har oxå kommit hem. Den är perfekt att ha precis vad man vill i för på den står det inget.

Men mer nyheter från Cult kommer så småningom.

Men tyvärr så ligger kameran hemma efter alla helger så bilder kommer lite senare när jag har minnet med mig på morgonen. =)

Och nu har tulpansäsongen börjat på riktigt! Vi har massor av härliga tulpaner i olika färger. 10st för 79kr

Och som dom flesta vet, vill ju tulpaner ha kallt vatten och lite vatten. Och har man möjlighet att ställa undan dom svalt på natten så kan man njuta av vårens höjdpunkt lite längre. Byt gärna vatten ofta och ge en ny snittyta. Tulpaner är en av dom få blommor som man kan skära rakt av med en vass kniv.

God fortsättning på det nya året!


RSS 2.0