Sommarvärme!

Är det inte härligt när sommarvärmen har kommit, hoppas bara att den håller i sig nu så blommorna kommer igång och frodas ute på balkongerna! Vi har ju börjat få hem sommarplanten nu. Underbara dahlior, som är en personlig favorit, eldkronor, heliotrop och mycket mycket mera. Nu närmar sig studenten och examen också. Så det börjar bli dags för er som ska beställa student och examensbuketter att komma in med er beställning. Vi har massa roliga saker till studenten. Välkommen in!

Morsdagserbjudanden!

Nu är butiken full med fina blommor till morsdag! Bland annat fina snittarr för 219:- och Planteringar i hjärtkrukor för 159:-



Och Linda, du har helt rätt! Svenska namnet för ipomean är blomman för dagen!! Tack för påminnelsen! =)

Sommaren är här... eller...

Nja, men sommarplanten har i alla fall kommit nu. Och som vanligt gör Genbäck oss inte besviken. Jättefin plant som vanligt. Nu har det kommit fler av dom stora fina amplarna. Lobelia, petunior, silverek, tagetes. Sen kom det även, bacopa, både vit och rosa, surfina, hängpelargon, och en jättefin blomma som heter ipomea. (bild kommer lite senare) Ringde odlaren och frågade efter ett svenskt namn, men det fanns inget svenskt namn än. Men underbart mörklila blad och ljuslila blommor.  Pelargoner fick vi oxå. Så nu kan du köpa 3 pelargoner för 100kr.

Fina rosor finns också hemma nu. Två storlekar, paradrosen för 69kr och pathio rosen som är lite större för 89kr.

Extraöppet på lördag!

På lördag den 30/5, nu till helgen, kommer vi att ha extra öppet till kl 14.00
Kom in och hitta nåt fint till mamma!

Nytt i butiken!

Ni minns kanske dom stora vita lyktorna i rotting vi har haft hemma... Nu har vi fått hem likadana fast modell mindre! Superfina! Passar perfekt att ha på balkongen/altanen eller ett uterum. Priset är 269:- för dessa. Finns både i svart och vitt. Kom även hem jättefina prismor. Dom kommer då iaf jag att testa att sätta i lite buketter. Även dom var superfina!



Tåsjö nästa!

Igår måndag begav jag, Kristina och L-G oss iväg upp till tåsjö för den första av årets tre planteringar uppe på kyrkogården. Nu på första planteringen sätts penseér. Sen kommer den andra planteringen med sommarplant till midsommar. Sen avslutas det med ljung till hösten.
Vi hade tur med vädret och slapp regnet. Var riktigt skönt att få vara ute och plantera, speciellt när det gick så bra som det gjorde. Vi planterade omkring 80 gravar där uppe. Så nu är det väldigt färgglatt och fint uppe i tåsjö.
Men det allra trevligaste var såklart fikat ute på en parkbänk! Att bullar, mackor och kaffe kan vara så gott när man är ute! Det var en riktigt trevlig dag! Vi ser framemot sommarplanteringen.

Tävlingen avgjord!

Och den lyckliga vinnaren blev Ida Eliasson!! Du är välkommen in på blomster och hämta ditt pris! När priset är hämtat så kommer en bild på vinsten att läggas ut på bloggen.

Ett stort Grattis till dig!!

Morsdagsblommor och sommarplant!

Till veckan börjar det komma hem lite sommarplant. Petunior, silverek, bacopa, lobelia, både kant och häng, smultron mm. Kommer även fler av dom stora fina amplarna som vi har hemma även nu. Genbäcks fina pelargoner kommer i massor. Kommer att finnas ett erbjudande på dom, 3st  för 100kr. Passa på!

Kommer såklart även hem massor av fina krukväxter till morsdag. Fina orkideér, Hortensia, Trillingblomma. Och såklart jättefina krukrosor. Som även går att plantera ute. Alla rosor är perenna så dom är perfekt att sätta ut i rabatten. Här uppe kan det vara bäst att täcka över med lite granris första vintrarna.

Vill man sätta penseér, så är det bäst att köpa nu medans det finns kvar. För nu kommer vi inte att få hem några fler penseér, är nämligen slut hos odlaren.

I morgon är det sista chansen...

I morgon söndag 24/5 är det sista chansen att vara med i vår tävling. Glöm inte att gå in och lämna en kommentar för att ha chansen att vinna ett hemligt pris.

Gott för magen!

Om man vill slå på stort och köpa nåt annorlunda i år till morsdag, kan man göra en liten korg av lite smått och gott för magen som vi har här på blomster. Grönsakschips, vitlökskrutonger, söta marmelader, underbar chokladfondue med mycket mera. Skulle säkert vara en mycket uppskattad present. Och har ni tur kanske ni får en smakbit själv! ;)

Hjärtplantering

Varför inte göra mor glad med en orkideéplantering i dom här fina hjärtkrukorna! Perfekta att pryda köksbordet eller vardagsrumsbordet med! Hjärtkrukorna finns även i ljusgrönt om man hellre föredrar det.


Lysande lyktor...

Dom här lyktorna för värmeljus kommer från danska madley. Är jättefina att hänga på balkongen/altanen. Lyser jättefint i skymmningen.  Kan kanske bli en fin present till mamma nästa söndag??

Nu här även 44:an en egen blogg!

Nu kan ni även gå in och kolla in 44:ans nyheter på kladiz.blogg.se


Ni glömmer väl inte att vara med i utlottningen av ett hemligt pris i vår tävling!

En lastbil kommer lastad...



Det märks att sommaren snart är här för kvaliten på snittblommorna blir bara bättre och bättre för varje vecka som går. Höjdpunkterna den här vecka är en mörklila kalla och anthurium i olika färger. Perfekt om man vill ha en enkel bukett med bara nån enstaka blomma och lite grönt. Är även väldigt hållbara blommor som står länge. Men man bör tänka på att inte ställa dom kallt. Dom vill stå i rumstemperatur.

Morsdag närmar sig!

Morsdag närmar sig med stormsteg. Du glömmer väl inte en liten present eller blomma till mamma. Vi kommer även att ha fina planteringar färdiga till morsdag. Varför inte överraska mamma med den nya Phalaenopsis xxs. Men vi kommer även att få hem fina krukrosor i olika storlekar. Eller kanske en stor surfina, millionbells ampel som hon kan hänga på balkongen/altan. Kom in och se vad vi har för spännande saker.

Vaser från Madley

Vi har jättefina vaser från danska Madley. Dom är perfekta att ha på vardagsrumsbordet eller köksbordet. För en liten kostnad kan man byta ut blommorna och få en helt ny dekoration. Behövs bara nån enstaka blomma och lite dekorationssten i botten. Är perfekt när man lätt vill kunna byta ut dekorationen för olika tillfällen, eller bara för att göra lite fint till helgen.

Tävlingsdags!

Nu är det dags för blomsters första blogg tävling. Spännande så det förslår! =) Vill du vara med i utlottningen av ett hemligt pris, så lämna en kommentar innan den 24/5. Därefter drar vi en lyckligt lottad vinnare. Lämna namn och mailadress så att vi kan kontakta vinnaren!

Veckans blomhav!

I morse hade holländarn väldigt mycket blommor i lastbilen! Det handlades rätt mycket, både rosor och annat. Köpte hem lite mindre solrosor, nu tycker vi att sommaren ska komma så vi provar att locka med lite sommarblommor! Även härligt vit delfinium och blå campanula. Men mina personliga favoriter för dagen är ändå den limegrön anthuriumen och protean. Båda blommorna är väldigt hållbara. Men protean är extremt hållbar. Kan stå flera veckor. Det man bör tänka på med anthurium är att den vill inte stå kallt. Då blir den lätt svart. Men får den bara stå i rumstemperatur så håller den väldigt länge. Genbäcks kom också i morse med en leverans penseér. Lika fina som tidigare. Vi fick även hem väldigt fina amplar, både penseé amplar, surfina, millionbells amplar. Vi tog även hem genbäcks fina pelargoner, röda och rosa. Nu finns även en låda busktomater hemma. Nu är det bara till att göra sommar hemma!


Mera Penseér

Under måndagen kommer det att komma hem mera penseér från Genbäcks. På tisdag kommer det även en leverans av både rosa och röda pelargoner, busktomater och större amplar - surfina, millionbells, penseé amplar. Härligt när det börjar komma lite mer sommarblommor. Känns verkligen som att nu är våren här på riktigt! Man blir lika glad varje morgon när man vaknar och ser att solen lyser.

Och ni glömmer väl inte morsdag - är inte länge kvar nu. Varför inte beställa en härlig bukett till mamma, eller varför inte en rolig växtplantering!

Plantering

Vår egen Kristina beställde en plantering som hon ville ha på kassadisken nere på 44:ans kläder. Det blev en liten högre plantering med den nya Phalaenopsis xxs, succelent och murgröna. Dekorerad med bambupinnar och turkosfärgad ståltråd.
 


Nya krukväxter!

Igår hade vi fullt upp! Det kom 320 växter!  Men som tur hade vi en jätteduktig praktikant från klass 8, Matilda som hjälpte oss! Så det gick smidigt som bara den! Pelargonerna var väldigt fina, både rosa och vita mårbacka pelargoner. Även en syrenlila tulpanpelargon fick vi in. Sen fick vi en helt underbar mörk, mörk, mörk lila Calla. Den ser nästan svart ut! Otroligt vacker.

Men det kom även många tåliga gröna växter. Är du intresserad av att ha lite blommor ute till sommaren, fick vi jättefina liljor i kruka, vita freesia i kruka, doftar otroligt gott. Men även murgröna som blir väldigt fin av att få vara ute under sommaren!

Och som sagt, så kom det även en vindruvsplanta för er med växthus eller som har ett skyddat söderläge att plantera den på. Fick plantor med både gröna och röda frukter.

Men det allra sötaste som kom hem igår måste ändå vara dom nya Phalaenopsis xxs! Mini orkideér. Kan det finnas något sötare.?!!

Massor av nya växter på väg!

Tänkte bara tipsa om att i morgon torsdag kommer mängder av nya växter hem till butiken. Bland annat jättefina mårbacka pelargoner och en ny pelargonsort som kallas tulpanpelargon.
Kommer även en vindruvsplanta, både med röda och gröna vindruvor. Passar perfekt för växthus. Men även om man har ett väldigt skyddat söderläge.

Men det kommer väldigt mycket mera, både blommande och gröna krukväxter, så det är bara att komma in och fynda. Kan vara trevligt att byta ut till nya fräscha växter nu när våren är på intågande.


Glas rea!

Vi har även glasrea just nu. Tag 6 glas betala för 4! Glasen finns i svart eller lila. Du får blanda sorter precis som du vill.


Penseér från Genbäcks

Nu har en ny laddning penseér från Genbäcks plantskola kommit. Årets penseér är väldigt kraftiga och fina. Finns i mängder med färger.  För nu är det väl dags att göra vår utanför dörren, eller vad tycker ni?

Holländarn

Hej hej! Här kommer ni att kunna följa vad som händer hos oss på blomster i Dorotea! I morse vid halv åtta kom blombilen till oss, även kallad holländarn! Det här blev dagens skörd. Det blev jättefina pioner, allium bollar, kängrufot. Även fina rosor, kryssantemun och germini. Plus lite annat smått o gott.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0