Ovanlig kistdekoration

Våran uppgift på begravningar är att se till att våra kunder får ett sånt fint sista farväl av nära och kära som möjligt. Den här kistdekorationen är tyvärr inte så vanlig. Men visst är det vackert med nåt annorlunda mot det traditionella? Till den här runda kistdekorationen hör en liten accent som ska sitta i framkant på kistan. En liten dekoration med några enstaka blommor bara, som ett eget litet blickfång. I den här dekorationen är det, mario rosen, grön nejlika, hypericum, agapanthus, solros, olika sorters grönt och trollhassel.




Snurrig sansiveria

Här kommer den utlovade bilden på den snurriga sansiverian.. visst är den läcker.. lägger även in en bild på den spanska pepparen.. Blir en härlig färgklick på köksbordet!




Regn och rusk...

Ja då var man tillbaka igen då. 10 dagar går alldeles för fort när man är ledig. Speciellt när man inte hunnit avnjuta en endaste soldag! Men visst måste väl solen ta och komma tillbaka innan vi totalt regnar bort.

Idag fick vi hem lite mer höstinspirerade blommor. För utomhus kom det höstaster, kryssantemum, bollkryss, silvergirlang och Brassica (prydnadskål). Han hade även calluna ljungen på blombilen idag, men det kändes verkligen för tidigt för det. Man vill ju inte att hösten ska vara här än.

Krukväxter inomhus fick vi hem jättefina Azaleor, streptocarpus, Spanskpeppar i jättehärliga färger, Calla, som alltid är lika fin! Kom även hem en otroligt läcker Sansiveria, hade tyvärr inte packat ner min kamera i morse, men ska försöka komma ihåg att lägga in en bild på den i morrn.

I snittväg kan jag meddela att gladiolus börjat komma hem. Dom är ju så otroligt vackra att ha i en vas hemma. I veckan har vi Lila och vita gladiolus hemma.

Senare i veckan har jag igen äran att få göra två brudbuketter inför helgen. Så bilder på dom kommer senare!

Semester...

Nu kommer det att bli dåligt med några inlägg på dryga veckan, för jag går nämligen på semester idag. Så nu håller vi tummarna för att det blir strålande solsken och blå himmel dom närmaste 10 dagarna!

Kram kram


Är sommaren slut nu?

Hmm.. inte kan väl sommaren redan övergått till höst? Nej, nog vill vi att det ska komma mer sommarvärme. Men man blir lite konfunderad när man på blombilen i morse börjar se höstblommorna komma. Så idag fick vi hem jättefina bollkryss. Dom står ju jättefint långt in på hösten.

Även den här veckan fick vi hem jättefina callor, den här gången en lite mindre modell. Men dom är väldigt läckra!



Vi fick även Begonia, Gardenia, Hortensia, Passionsblomma, St Paula, Streptocarpus och mini succelenter.

Brudbukett i creme & grönt

I helgen var det dags för ännu en brudbukett. Den här gången med cremefärgade rosor och grön hypericum. Den cremefärgade rosen heter Vendela och är en jättevanlig brudros. Den gör sig jättefin i brudbuketter. Till den använde vi grön hypericum, vit freesia och texasgräs. Av freesian användes mest knopparna för att få in den gröna färgen. Jag gjorde även cypress buntar som jag använde i buketten. Jag lindade limegrön myrtentråd runt buntar av cypress. Även brudgummens corsage lindades med cypress och limegrön myrtentråd. Vi hoppas att brudparet fick en underbar dag och önskar dom lycka till!





 

Myggjagare!

Doftpelargon, Dr Westerlundsblomma, rosengeranium, kärt barn har många namn. Den krukväxten fick vi hem i tisdags. Med blomman är det en liten rolig etikett, det står myggjagare på den. Och om det funkar låter jag vara osagt, det får man nog prova själv, men kanske, den doftar ju väldigt när man tar på den. En stark doft av citron.
Men rosengeranium är ialla fall väldigt bra att ha i sovrum som luftrenare. Den är kanon på att rensa luften. Men är man lite känslig för dofter så ska man nog undvika den här växten. Den har som sagt en väldigt stark doft.


God mat och trevligt sällskap!

Igår kväll efter stängning åkte vi ( Liza, Marie, Jenny, Kristina) iväg ut i ingenstans kändes det som. Vi åkte till Landsomsberget. Där har dom en vietnameisk restaurang. Det ligger mellan Rossön och Backe. Vi skulle fira Marie som fyller år idag. Och Kristina som gått på sin mammaledighet. Maten var god men sällskapet ännu trevligare! Enda nackdelen med maten var att det tog en himla lång tid att få maten. Vi som jobbat hela dagen, höll nästan på att hungra ihjäl oss innan maten kom. Tyvärr så glömde vi att ta med oss kameran, så inga bilder från kvällen kan visas. Jo vi vet, Marie säger att det heter Alzemiers light! =) Tack för en trevlig kväll tjejer!

Cult Design

Oj oj oj säger jag bara. Katalogen med höstens nyheter från cult har kommit. Och jag kan lova att det finns otroligt mycket fina saker. Jag blev helt salig när jag tittade. Man blir alldeles köpsugen! Så i augusti på mässan ska massa nya fina cultsaker inhandlas. Kan iaf säga att en av mina personliga favoritfärger kom som ny höstfärg - lila! Supersnyggt!
Även julcult innehöll mycket fina saker. Mycket tomtar och texter.

Så nu är det bara till att vänta med spänning tills nyheterna kommer!

Vemodets dag...

Idag har vi den stora glädjen att få jobba tillsammans jag och Kristina. Men det är lite med sorgen i ögat.... I morgon är nämligen Kristinas sista dag innan hon går hem med havandeskapspenning.. ;( Men det är hon värd. Men hon får gott ta några trippar hit till dorotea och hälsa på oss nu när hon blir ledig. Vi måste ju få se hur magen växer och mår. Vi lovar att återkomma med information när den lilla bebisen behagat titta ut. =) Vi hoppas att Kristina får en härligt ledighet och att hon ska njuta för fulla muggar av det första året med det lilla miraklet. Massor av kramar till er!


Lite nya saker i butiken..

Idag fick vi hem lite smått och gott från Interiörshuset! Det kom hem skålar i två storlekar i jordgubbsserien som vi haft sen tidigare. Mycket fina att duka med nu i sommar. Och det kom även hem en doftpåse med lavendeldoft! Vet att det är  många av er som efterlyst doftpåsar. Sen kom det även en söt kruka i lite gammeldags stil. Den är rosa, fyrkantig med fat och lite blommor på.

   

RSS 2.0